Pumpor, världens snabbaste LCHF frukost och plutte news

Nu har det äntligen hänt IGEN! Pumporna i vår närliggande odling har mognat och lyser som enorma solar i fältet. Vi kunde inte motstå frestelsen, utan tog en liten familjeutflykt till pumpelandet för att hitta "den" pumpan. Ok, fler lär det bli i år, men ska man ha en REJÄL och perfekt att ståta med på trappan så gäller det att vara på hugget. Plutten såg litet fundersam ut när vi packade in honom i bilen, fullt påbylsad pga den kalla blåsten, en halvtimme innan kvällsgröten -utflykten blev litet försenad pga gubben drälde hos grannen, men kvällssolen ger ju också de bästa bilderna så jag förlåter honom denna gången-. Piknik i det gröna var uteslutet pga blåsten så vi tog en goefika hos vår gode vän "H" i stället innan vi körde hem. Det fick dock gå undan pga pluttens grötdags närmade sig, vilket han högljutt påpekade genom att åla sig i famnen på gubben.
Munchin in pumpkinland! X-D
 
Undan får det förresten gå med allt annat utom pluttens förehavanden. Frukosten t.ex. är en utmaning att hinna få i sig innan kl 3 på eftermiddagen. Den brukar oftast bestå av ett par kokta ägg -går på LCHF- med salt och mayo som jag slänger i mig mellan blöjbytena. Nu blir det ju litet torftigt efter ett tag på denna notoriska "ägg-diet". Tacka faen då för cykelfesten, en trevlig happening vi har på byn varje höst, där en vänlig själ lärde mig årets, kanske världens snabbaste, billigaste och godaste LCHF-frulle!
 
Vem visste, eller kom på att man kunde laga ägg och bacon i micron i ett naffs??? Sånahär söta små ägg och baconrosor blir resultatet av 0,5 minuts slit och 2 minuters tomt stirrande på micron:
 
Ok de flöt ut litet och baconet blir inte direkt knaperstekt, men guuud så gott och snabbt! 
 
Ägg och baconmuffins i micro -1st-:
2 st muffinsformar
2 skivor bacon
1 ägg
1 skvätt grädde
 
Lägg muffinsformarna i varann för att de ska vara stabilare -funderade seriöst på att skaffa litet större formar i silikon, men pappersmuffeformarna från Coop fungerar också, det vill bara fastna litet i de-.
Klä insidan av formen med baconskivorna.
Knäck ett ägg i en kopp, skvätt på litet grädde -kan uteslutas, men i sann LCHF-anda blir det ju alltid litet godare och bättre med grädde-, och dra i ett par varv från salt- och pepparkvarnen.
Häll röran i den baconklädda formen.
Kör i micron i 2 minuter på full effekt. Kör du 2 st samtidigt, så glöm inte att fördubbla tiden.
 
Snabbt, lätt, gott och billigt!
Dags för frukost!
 
Lotsa luv Gingy <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

gingy.blogg.se

I´m da baby mama

RSS 2.0